Docracy

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Å sutre over noe man er misfornøyd med er hverken hyggelig eller produktivt, så vi praktiserer det som kalles Gjørokrati: Den som gjør noe bestemmer. Når noe ikke fungerer som det skal, er det opp til hvert enkelt medlem å ta tak i saken. Dette har vist seg å fungere strålende i praksis, så er du misfornøyd med noe - fiks det! Hvis andre ikke liker det du har gjort, er det opp til dem selv å gjenomføre en bedre løsning (helst i samarbeid).

Hvis noe skal gjøres og oppgaven er for stor for en enkelt person, be om tilgang til Meetup-siden vår og arranger en dugnad. Det er sterk dugnadsånd blant medlemmene og om de får et par uker på seg til å planlegge vil det være lett å få med flere (ikke lag dugnader med bare 2-3 dagers varsel).

Docracy-regler hos Bitraf:

  • Alle oppfordres til å sette opp arrangementer og Meetups hos Bitraf, om hva som helst som Bitrafs medlemmer er interesserte i. Husk dog å sjekke at det ikke kræsjer med andre arrangementer allerede satt opp.
  • Alle oppfordres til å fylle inn manglende informasjon i wiki. Dette kan inkludere tips, råd og informasjon om Bitraf, aktiviteter her, hobbyer man har, utstyr, prosjekter, og alt annet man tenker at andre kan ha lyst å lese.
  • Alle oppfordres til å skrive på ønskeliste når noe utstyr ønskes på Bitraf, og\eller si det direkte til noen i styret.
  • Alle som ser at nødvendig utstyr på Bitraf er ødelagt, kan etter avtale med styret kjøpe inn erstatning og få betaling av styret.

Oppgaver vi trenger at medlemmer gjør

Husk at Bitraf ikke har noen ansatte. Vi trenger derfor at det meste ordnes av medlemmer:

  • Rydde! Vi trenger at alle rydder opp alt etter seg selv, og helst mer enn det. Kanskje har noen dårlig tid eller glemmer igjen noe, derfor trenger vi at alle rydder litt ekstra.
  • Tømme søppel: Nede ved den ytterste inngangsdøren er det to nøkkelbrytere på veggen. Den lengst mot trappen åpner inngangsdøren. Den lengst mot vinduet åpner jernporten til bakgården i ca. ti sekunder. I bakgården finner du søppelkasser og pappkomprimator.

OBS

  • Hvis prosjekter/materialer blir stående i mer enn en dag uten navn eller telefonnummer, så kan hvem som helst kaste det.
  • Prosjekter som står i over en uke kan doneres bort til hvem som helst, uansett om det står navn og telefonnummer.
  • Mat og drikke uten navn kan konsumeres av hvem som helst.