Psion Workabout

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Workabout er en håndholdt datamaskin fra 1995 laget av Psion som kan drives med to AA batterier. Workabout er en modell av en familie med maskiner som Psion kalte SIBO - Sixteen Bit Organiser. Maskinen bruker EPOC16 operativsystem og har et grafisk brukergrensesnitt. Maskine har en NEC V30H cpu og 1 MB RAM. EPOC16 var forgjengeren til Symbian OS. Workabout bruker et 3V CR1620 lithium batteri som backup batteri.

Lagring

I tillegg til den interne disken (M:) så kan Workabout ha to SSD'er (Solid State Disk drives) som det står i håndboka. Dette er moduler som er laget spesielt for Workabout og tilsvarende maskiner; vanlige SSD'er kan ikke brukes. SSDene til Workabout plasseres i samme skuff som batteriene, på høyre side. Øverste SSD er drive A: og nederste er drive B:.

Tilkoblinger

  • en LIF-PFS (Low Insertion Force - Power & Fast Serial) kontakt i bunnen, kan kobles til strøm og serieport via en adapter. Adapteren kalles LIF converter og kan kobles til strøm, og til en Psion 3Link kabel. Dette blir serieport C.

I tillegg kan en Workabout ha flere tilkoblinger

  • RS232 og barcode port

Referanser

PsionWiki

Psion Museum

File Save As - Psion

Psion Memory Card - SSD

Workabout MX FAQ

Java Psion Link

opl-dev

Gareth Saunders Psion page

Psion SIBO Hardware Development Kit