Hackerspaces vi har besøkt

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Det finnes Hacker- og Maker-spaces over hele verden. Her er noen av de hyggelige stedene vi har besøkt og hvem som har besøkt dem:

CCC (Berlin) - Originalen! Verdens eldste hackerspace. Jon har vært her flere ganger.

Hackeriet (Oslo) - Oslo's andre Hackerspace! Mindre enn Bitraf, men veldig hyggelige folk her også! Aktivitetene på Hackeriet er ofte litt andre enn på Bitraf, så det er mange som er med begge steder. Pleier å dra en stor gjeng herfra til CCC.

Troublemaker - midt i Huaquiangbei i Shenzhen ligger Troublemaker som drives etter ganske lik modell som Bitraf. Her kan man leie seg kontorplass eller ha tilgang som vanlig medlem. De har en finfin CO2 laser, en liten CNC, kurslokaler, elektronikk-lab m.m. og så kan du bare "stikke ned på markedet" og kjøpe alt du måtte trenge. Hyggelig gjeng som Elias, Øyvind og Jensa besøkte i 2018.

Lab0x0 (Shenzhen) - Sjarmerende og lite Hackerspace som Elias og Jensa besøkte under MakerFaire Shenzhen 2017. Flott sted å henge for å få kontakter med andre innen hardware og for å bygge kontakter i Kina. (Lagt ned i 2018 på grunn av manglende ildsjeler)

x.factory (Shenzhen) - Stort, flott og proffesjonelt drevet. Fokus på business og å hjelpe firmaer i gang. Masse flott utstyr, men det betjenes av egne ansatte så det hele får et veldig kommersielt preg. Elias og Jensa besøkte xfactory under MakerFaire i Shenzhen 2017 og her vært der etter dette også. Nå også samlokalisert med deler av Seeedstudio og deres Fusion PCB tjeneste.