Diskusjon:Vinylplotter

Fra Bitraf
Gå til: navigasjon, søk

Testing med vinyl

I kveld har jeg testet med vinylfolie. Pen 2 er en "drag knife". Plot extension i Inkscape har støtte for plotteren. "Pen force" kan justeres fra 1 - 8 (tilsvarer HP-GL kommando FS). Men selv med 8 så klarte ikke "drag knife" og skjære helt igjennom folien. Manuelt så klarer en person lett og skjære gjennom folien og arket på baksiden uten å bruke mye kraft, så "drag knife" fungerer. Mulig at den må ha en manuell justering. --Tingo (diskusjon) 19. mai 2017 kl. 18:57 (UTC)

Vinyl - lavere hastighet

Til neste gang: test med lavere hastighet. Den første testen ble gjort med "default" hastighet. Det er ukjent om dette er full hastighet, eller noe annet. Uansett, se om det er mulig å teste vinylkutting med lavere hastighet, og se om resultatet blir bedre da. --Tingo (diskusjon) 22. mai 2017 kl. 10:43 (UTC)

I dag har jeg testet med laveste hastighet (1 - som er 1 cm per sekund), men det hjelper ikke, plotteren vil ikke skjære helt gjennom vinylen. Har også prøvd med en annen "drag knife" (kjøote et sett billig på eBay, holderen passet ikke, men knivene har samme lengde og dimensjon, så de passer i eksisterende holder) uten at det hjalp noe. --Tingo (diskusjon) 21. jul. 2017 kl. 15:48 (UTC)

Inkcut

Inkcut er en annen utvidelse til Inkscape for å sende til plottere. Må testes. --Tingo (diskusjon) 21. jul. 2017 kl. 23:06 (UTC)

testet InkCut i dag. Virket ikke "ut av boksen" (fik I/O buffer overflow" der også, så jeg prøvde patchen beskrevet i issue #2, men har ikke fått det til å virke enda. Krever litt mer arbeid. --Tingo (diskusjon) 24. jul. 2017 kl. 15:20 (UTC)