Døråpner-styring

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

I stedet for å produsere nøkkelkort til alle medlemmer, som er dyrt og brysomt å holde oversikt over, har vi laget en løsning hvor medlemmene kan låse opp hovedinngangen med mobiltelefonen.

DSC00860.JPG

Først sjekket vi at vi klarte å koble til en MOSFET riktig, ved å lage en enkel krets med en LED, med kraft levert fra en USB-strømforsyning. Vi trengte en 5V strømkilde for å drive releet, samt et signal for å skru strømmen til releet av og på. Raspberry Pi-en har en pinne for å levere 5V kontinuerlig[1], begrenset til det som er igjen av strøm etter at enheten selv og tilkoblede USB-enheter har brukt sitt. Typisk vil det være minst 300mA kapasitet ledig. Dokumentasjonen til releet sa den brukte maks rundt 60 mA ved 5V, men vi målte det til å være bare litt over 50 mA.

Ytterligere har RPi-en programmerbare pinner (GPIO) som kan levere 3.3V, men maks 16mA[2]. Vi simulerte dette med to seriekoblede 1.5V-batterier, og målte at det ikke ble trukket mer enn 0.5mA fra disse (om jeg ikke husker helt feil).

DSC00869.JPG

Fordi vi er late, laget vi ikke et printet kretskort, men klippet opp et brukt prototypekort med tang og loddet fast MOSFET-en, resistorene og kontaktene til RPi-en og releet.

DSC00893.JPG

Releet koblet vi rett til bryteren i dør-intercomen, som heldigvis fungerer uavhengig av om telefonluren er av eller på.

DSC00895.JPG

RPi-en erstatter den stasjonære datamaskinen vi hadde i vinduet tidligere, og styrer da også (via USB) kretsen i kjøleskapet som brukes til å kontrollere kompressoren der. Vi rappet USB-navet til Trygve for å få nok effekt til å drive alt sammen – den leverer strøm fra en ekstern strømforsyning uten å belaste RPi-en.