Forskjell mellom versjoner av «Fridge guide»

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk
(For å registrere pant)
(For å registrere pant)
Linje 20: Linje 20:
 
Så lenge det står mer på <code>deposit</code>-kontoen enn <code>deficit</code>-kontoen har ikke spleiselaget gått i tap.
 
Så lenge det står mer på <code>deposit</code>-kontoen enn <code>deficit</code>-kontoen har ikke spleiselaget gått i tap.
  
Hvis du reiser til Sverige for å handle, og tar med deg pant, kan du bruke panten til å dekke den delen av reisekostnadene dine som har med handelen å gjøre.
+
Hvis du reiser til Sverige for å handle, og tar med deg pant, kan du bruke panten til å dekke den delen av reisekostnadene dine som har med handelen å gjøre.  Du bør helst handle så mye at neste person som reiser kan dekke 100% av kostnadene sine på denne måten.

Revisjonen fra 11. sep. 2012 kl. 14:24

  1. Gå til butikken
  2. Handle
  3. Ta med kvittering
  4. Logg inn på p2k12
  5. Skriv "products". Hvis produktet du skal legge inn ikke finnes der, skriv addproduct "Navn på produkt". Du må altså bruke gåseøyne for å ha med mellomrom. Skriv navnet på samme måten som de som ligger der allerede, og ikke finn på noe eget tøys med underscore eller noe.
  6. Skriv addstock PRODUKT-ID SUM-VERDI ANTALL-VARER. Hvis du legger inn 6 Bugg skal ANTALL-VARER være 6, og SUM-VERDI skal være summen av prisen på alle varene inkludert pant, for eksempel 10. Vi tar ikke prisen per vare, som ville vært cirka 1.6666666666666666666667 i dette tilfellet.

Hvis du gjør noe feil

Databasen er en ren logg, så alt du noensinne gjør vil bli loggført, og ingenting kan fjernes. Skriv lastlog for å se alle transaksjoner som involverer deg selv. Den andre kolonnen her er en ID. Skriv undo ID for å angre en bestemt transaksjon, som i praksis betyr at det legges til en motsatt transaksjon.

Hvis du oppdager svinn

Logg inn som den kunstige brukeren deficit og kjøp de restrerende produktene.

For å registrere pant

Dersom du har pantet flasker for 50 kr har du i praksis lånt penger av p2k12. For å få balanse i dette skriver du retdeposit 50, som fører til at det trekkes 50 fra balansen din.

Så lenge det står mer på deposit-kontoen enn deficit-kontoen har ikke spleiselaget gått i tap.

Hvis du reiser til Sverige for å handle, og tar med deg pant, kan du bruke panten til å dekke den delen av reisekostnadene dine som har med handelen å gjøre. Du bør helst handle så mye at neste person som reiser kan dekke 100% av kostnadene sine på denne måten.